en  |  no  |  se  |  fi  |  de
Kundinformation
Hantverkargillets stövlar är för en modern köpare: de är stiliga, konstnärliga och liknar inte de traditionella tovade stövlarna från första blicken fast de tillverkas enligt samma teknik som användes för 200 år sedan: man tovar en stövel redan med sula som en socka. Tillverkningstid på ett par stövlar är två dagar. Hantverkare dekorerar stövlar 2 till 8 arbetstimmar beroende på modell och teknik.
 
Det är värme och naturlighet som är tovade stövlars fördel. Stövlar tillverkas var för sig och därför är de inte helt identiska. Man "parar ihop" dem senare. Tjocklek på tovat material är mellan 0,5 cm för barn och 0,5 - 0,7 cm för vuxna. Stövlarna har inga innersulor, använd inlägg om de är något för stora.
 
Skötsel av tovade stövlar: före första bruket ytbehandlar man stövlar mot fukt och smuts. Om stövlarna blir smutsiga, låt dem torka i rumstemperatur och borsta sen med en grov borste. 
 
PRIMAWOOL sköter sin kvalitet. 100 % kvalitetsanalys av tovat fårullmaterial har utförts på ett laboratorium som är ackrediterat i EU. "Galoscher" som passar vid kyla på -25 till -30°C levereras av en känd rysk producent och har kvalitetsbevis.
 
Ångerrätt och retur:
 
Vi tillämpar ångerrätt och retur enligt Distanshandelslagen. Du har då rätt att ångra köp inom 14 dagar. Detta skall meddelas till vår kundtjänst via e-post. Ångerfristen börjar gälla den dag du mottar din beställning. För ångerrätten ska gälla, måste varan vara oanvänd och i sitt ursprungliga skick. Detta gäller även förpackningen och dess övriga innehåll. Returporto bekostas av kunden. Vi löser inte returer som skickas mot postförskott. Om konsument löser inte sitt paket gäller inte ångerrätten. Om ångerrätten utnyttjas skall primawool.com senast inom 10 dagar betala tillbaka pengarna till konsumenten minus postens avgifter. Detta börjar gälla efter den dag vi erhållit varan tillbaka i retur.
 
Lycka till!